FAQ'S

Wat is de minimum leeftijd om deel te nemen? 
De race is voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar. Voor de kleinere kids van 2-5 jaar wordt een MINI-XRACE georganiseerd. 

Is er een tijdsregistratie? 
Bij XRACE dragen alle deelnemers een transponder. Dit betekent dat er wordt getimed en wij een terechte winnaar kunnen aanwijzen. De resultaten verschijnen 1 à 2 dagen nadat de race heeft plaatsgevonden. Iedere deelnemer kan zijn/haar certificaat downloaden. 

Wat zijn transponders?
Dit zijn kleine chips die de gelopen tijd meten van elke deelnemer. Transponders moeten aan de schoenen worden vastgemaakt. Na de race staat er een bak klaar om alle transponders in te doen.

Kan ik mij inschrijven op de dag van de race?
Ja dit is mogelijk. Op de dag van de race kan men zich inschrijven bij onze "late registration" tent. De prijs online is goedkoper dan op de dag zelf.

Is er een garderobe aanwezig?
XRACE heeft een "bag drop" tent, waar een medewerker de tassen in de gaten houdt. 

Zijn er omkleed mogelijkheden? 
Deze zijn er helaas niet. De shirts worden op de dag zelf opgehaald. 

Is er een limiet aan het aantal personen die kunnen deelnemen aan XRACE?
XRACE hanteert een limiet, de charme van XRACE is namelijk het intieme familie gevoel. Schrijf je dus op tijd in om teleurstelling te voorkomen.

Hoe lang duurt de race?
Dit verschilt per team, sommige teams doen 60 minuten over het afleggen van het parcours, andere teams 90 minuten. Na afloop van de race wordt er een prijsuitreiking gehouden.

Zijn er douches aanwezig?
Er zijn geen douches aanwezig op het terrein.

Moet ik alle opdrachten uitvoeren?
Nee, dit hoeft zeker niet. XRACE blijft wel een race, als jouw team een opdracht niet wilt uitvoeren moet er wel even gewacht worden voordat je verder kunt met de volgende opdracht. Wanneer je een opdracht absoluut niet wilt uitvoeren, kan je dit aangeven bij de aanwezige medewerker. 

Is er een mogelijkheid om mijn ticket te annuleren?
Wanneer je niet kunt deelnemen kan er helaas niet geannuleerd worden. XRACE geeft geen restitutie.
Er zijn mogelijkheden om je ticket te verplaatsen naar een volgend jaar. Stuur ons een e-mail via het contactformulier met de reden, per geval zal XRACE beslissen of dit wel of niet kan. 

Kan ik mijn ticket overdragen?
Wanneer je niet kunt deelnemen maar een vervangend familielid of vriend hebt gevonden, is dit geen enkel probleem. Wij willen dat iedereen meedoet met de race.