dit jaar zijn er 2 oefenopdrachten die jullie kunnen verwachten tijdens de race. 

De bedoeling van deze opdrachten is om ze thuis te oefenen, samen met het gezin. Het plezier begint dus al thuis. Oefening baart kunst!

1. Borduren
2. Dansopdracht

1. borduren

De borduur oefening. Alvast een tip leer hoe je een draadinsteker gebruikt. Kijk hier naar een instructievideo

Ouders moeten een knoopje op de rechtermouw van het kind naaien. Kinderen moeten een knoopje op de rechtermouw van de ouders naaien. 

De ouder mag proberen de draad door de naald te halen. Lukt dit niet dan kan er gebruik gemaakt worden van een draadinsteker of kan je een ander team om hulp vragen. 

Wanneer jullie klaar zijn met de opdracht, moet de naald netjes worden terug gestopt in het zakje en deze moet worden ingeleverd bij de "UIT VLAG" medewerker. Deze checkt ook of de knoopjes op de rechtermouw goed vastzitten. 

2. dansdopdracht

XRACE deelnemers in Nieuw-Zeeland en Australië hebben al heel wat afgedanst. Elk jaar weer is het een groot succes. De muziek waarop gedanst moet worden is Justin Timberlake's "Can't stop the feeling". Er moeten pasjes worden ingestudeerd, dat wordt dus oefenen thuis. Het gaat om de pasjes van 1:00 tot 1:15 seconden. Hieronder is de clip en een video van een deelnemer die een instructie heeft gemaakt om andere te helpen. VEEL DANSPLEZIER GEWENST.

1:00 tot 1:15 seconden moet worden ingestudeerd.