IMG_2072.JPG
IMG_2072.JPG

HOE WERKT XRACE


SCROLL DOWN

HOE WERKT XRACE


OVERZICHT

XRACE is een kleinschalig intiem familie evenement met 10 verschillende opdrachten. Een team bestaat uit twee personen: 

Een volwassene; vader of moeder, een vertrouwelijk familielid of familievriend.
Een kind; tussen de 6 en 14 jaar oud.

De opdrachten zijn gevarieerd; zowel fysieke als mentale uitdagingen komen aan bod.


JULLIE TEAM voltooid 10 opdrachten

Jullie team moet elke opdracht succesvol uitvoeren om door te gaan naar de volgende uitdaging. Er zijn twee soorten opdrachten: mysterieuze opdrachten en "oefen" opdrachten.

IMG_9491.JPG

MYSTERIEUZE OPDRACHTEN

 

De meerderheid van de XRACE opdrachten bestaat uit mysterieuze opdrachten. Tijdens het racen worden deze opdrachten duidelijk en ontvang je opdrachtkaarten met instructies.

IMG_7874.JPG

"OEFEN OPDRACHTEN"

 

XRACE heeft ook "oefen" opdrachten. Dit zijn opdrachten die van te voren bekend worden gemaakt. Dit geeft teams voldoende tijd om zich voor te bereiden en de pret thuis al te laten beginnen. Een voorbeeld hiervan is een ingestudeerd dansje. 


STARTEN MET JULLIE xrace

IMG_8293.JPG

Iedereen heeft een starttijd ontvangen op basis hiervan verzamelen jullie onder de start tent.
Jouw team ontvangt haar eerste opdrachtkaart 60 seconden voordat XRACE van start gaat.  

 

Wanneer je de opdracht succesvol hebt uitgevoerd, zal je een volgende opdrachtkaart ontvangen om de race voort te zetten. Op deze kaart staat beschreven hoe de opdracht in zijn werk gaat.
Essentiële informatie dus om alles uit de uitdaging te halen!

AANGEKOMEN BIJ EEN OPDRACHT, WAT NU?

  1. Teams moeten naar de medewerker gaan naast de "IN VLAG".    
  2. De medewerker zal een opvallend vest dragen, zodat deze makkelijk herkenbaar is. 
  3. De medewerker wijst je de juiste richting om de opdracht uit te voeren. 

OPDRACHT VOLDAAN

  1. Zodra je de opdracht hebt voltooid, ga je naar de medewerker die naast de "UIT VLAG" staat. 
  2. De medewerker zal controleren of de opdracht naar behoren is uitgevoerd. Is dit het geval, dan ontvangt jouw team de volgende opdrachtkaart. 

COMPETITIE

IMG_1800.JPG

XRACE is een competitie; de race wordt getimed. Dit betekent echter niet dat het gaat om winnen. Je kan het zo competitief maken als je zelf wilt. Er kan gerend worden of gelopen.
Het gaat om de ervaring en het plezier die je als gezin beleeft. 

XRACE wordt getimed, omdat wij geloven dat kinderen houden van racen en op deze manier leren omgaan met winnen en verliezen. 

STOP. STA STIL EN LEES DE OPDRACHTKAARTEN

Belangrijk is om alle opdrachtkaarten zorgvuldig te lezen. Dit wordt weleens vergeten door het enthousiasme, maar zonder instructies kom je niet ver. Daarom is ons advies; stop, sta stil en lees de kaarten. 

TRAINING

Trainen voorafgaand aan XRACE is geen vereiste, maar helpt wel enorm. XRACE is de perfecte stimulans om als gezin meer te wandelen en rennen. Je kan zelf kiezen hoe intensief je de race wilt maken. Zorg altijd goed voor jezelf; zodra je merkt dat het te zwaar wordt, stop dan en ga wandelend verder. 


DE FINISH

IMG_1892.JPG

Allereerst, gefeliciteerd: jullie hebben de finish gehaald! Aan het einde van de race ontvangt iedereen een medaille. De gewoonte bij XRACE is dat ouders en kinderen bij elkaar de medailles om doen. Het is een bijzonder moment, dat jullie hopelijk zullen koesteren. Let op! vergeet je transponder niet in de bak te doen

IMG_3281.JPG

Nadat het laatste team de finish heeft gehaald, begint de prijsuitreiking. Er staan bekers klaar voor de beste jongens en meisjes in hun leeftijdscategorie. Het beste team zal gekroond worden tot XRACE kampioen. Ook worden er enkele geluksprijzen uitgedeeld.

Tijdens de prijsuitreiking spelen alle teams samen nog een paar leuke spellen. Of je nu iets hebt gewonnen of niet; je sluit XRACE feestelijk af!

Voor meer gedetailleerde informatie voor een XRACE evenement in jouw stad klik hier.

SCHRIJF JE NU IN!